Rödkålssallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

Om kål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödkålssallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 2

Recept: 492 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 261 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Om kål > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Skär bort rödkålets grova rotstock. Strimla kålen t.ex. med en osthyvel. Skala och hacka lök och äpple.
  2. Hetta upp matfett i en kastrull och fräs kål, lök och äpplen på medelvärme.
  3. Tillsätt kryddor, farin och citronsaft. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i cirka 40 minuter.
  4. Använd gära en matring vid uppläggning för att få vacker form.

Kockens kommentar

Rödkål passar bra att servera till skinka, revbensspjäll eller stekt fågel.

Passar till

Julskinka

Revbensspjäll

Kalkon

Alt: Brunkål

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem