Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 2
Recept: 492 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 10 min )
- Skär bort rödkålets grova rotstock. Strimla kålen t.ex. med en osthyvel. Skala och hacka lök och äpple.
- Hetta upp matfett i en kastrull och fräs kål, lök och äpplen på medelvärme.
- Tillsätt kryddor, farin och citronsaft. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i cirka 40 minuter.
- Använd gära en matring vid uppläggning för att få vacker form.
Kockens kommentar
Rödkål passar bra att servera till skinka, revbensspjäll eller stekt fågel.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)