Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 47
            Kcal / portion: 123
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 492 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 10 min )
- Skär bort rödkålets grova rotstock. Strimla kålen t.ex. med en osthyvel. Skala och hacka lök och äpple.
 - Hetta upp matfett i en kastrull och fräs kål, lök och äpplen på medelvärme.
 - Tillsätt kryddor, farin och citronsaft. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i cirka 40 minuter.
 - Använd gära en matring vid uppläggning för att få vacker form.
 
Kockens kommentar
Rödkål passar bra att servera till skinka, revbensspjäll eller stekt fågel.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)