
Marinerade rödbetor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 273

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1091 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 11%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Tvätta rödbetorna rena. Skär av blasten. Lägg dem i en kastrull och fyll på med vatten så att betorna täcks.
- Koka betorna nästan mjuka under lock på medelvärme i 15-60 minuter. Späda vår 15-20, vinter 45-60, skurna vinter 20-30 minuter. Känn med sticka (=fast men inte stumt).
- Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Skär i skivor eller kuber och lägg upp på serveringsfat.
- Blanda olja, vinäger, örtkrydda, vatten. Häll det över betorna. Strö över havssalt eller annan grövre salt och dra några varv med vitpepparkvarn över.
Kockens kommentar
Marinerade rödbetor passar till stekt kött och korv. Är också en bra ingrediens i olika förrätter. Rödbetor har starkt färgämne. Är skalet oförstört färgar de inte. Använd plasthandske för att inte få röda fingrar.