Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1905 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Pytt i panna färdig fryst Äts ej
Så används restmat > Äts ej
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Skala och skär potatisarna i små tärningar. Pytten kan tillredas med råstekt potatis eller med kokt potatis (rester).
- Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek potatistärningarna knaprigt gyllenbruna. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
- Skala och finhacka lök under tiden. Skär köttet i småbitar.
- Sänk värmen i pannan och fräs löken mjuk i några minuter. Höj temperaturen och tillsätt köttet, som steks hastigt ett par minuter. Salta och peppra.
- Stek ägg i panna på medelvärme.
- Servera pytt i pannan med ägg, inlagd gurka och inlagda rödbetsskivor. Garnera gärna med persilja.
Kockens kommentar
I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, korv, vilt eller fågel. Ju bättre styckdel, desto godare. Även andra rotsaker än potatis passar. Pytt i panna är ett utmärkt sätt att ta tillvara rester av kött och kokt potatis.