
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 232

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1859 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Tina filodegen. Sätt ugn på 250ºC.
- Skär degplattorna i 8x8 cm. Ansa jordgubbar. Dela i fyra bitar. Riv gult citronskal och pressa ut saften. Pensla muffinsformarna med matolja.
- Blanda olja med Canderel. Pensla filodegen med denna glasyr. Lägg 4 filodeg på varandra i muffinsform. Baka dem i ugn i 12 min till gyllene färg.
- Fyllning: Koka häften av jordgubbarna med hälften av sötningsmedlet, samt med eventuell likör (ej nödvändig), några minuter tills de är mjuka och juicen börjar tränga ut ur jordgubbarna.
- Pressa gubbarna till kräm i en sil över en skål med en sked.
- Blanda citronskal och juice med resten av Canderel och med mascarponen. Skeda upp kräm i filodegsknytena. Toppa med jordgubbar och lite kräm.
Kockens kommentar
Använd helst muffinsformar av non-stickmaterial, så fastnar inte degen i formen. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.
Sockerfria alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)