Morotskaka utan tillsatt socker
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 336
            Kcal / portion: 237
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 3548 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 25%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Canderel
Tillagning (1 tim 20 min )
- Sätt ugnen på 180ºC. 
 - Smörj och bröa en pajform. Riv morötter. Riv apelsinskal.
 - Vispa ägg. Blanda olja med Canderel och tillsätt det i äggvispet.
 - Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och muskot. Rör ner de rivna morötterna och ev. russin (tillval).
 - Häll smet i formen och sätt i ugn i 50 minuter. Prova med trästicka som skall vara torr när kakan är färdig. Tag ut och låt svalna. 
 - Glasyr: Vispa ihop mjukt smör, Canderel, apelsinjuice och apelsinskal. Rör ner färskost. Vispa inte för mycket för då blir glasyren vattnig. Bred glasyr på kakan med bredbladig kniv doppad i hett vatten. Strö över kanel.
 
Kockens kommentar
Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk