Morotskaka med valnötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Morotskaka med valnötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 373

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4154 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 25%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 186 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Vispa rapsolja, strösocker och ägg till en luftig massa. Tillsätt sedan resterande råvaror och blanda slätt.
  3. Fyll smeten i valfria formar. Baka i ugnen. Om muffinsformarna är stora får man räkna med 25-30 minuter i ugnen. Baka gärna som minibröd i portionsstorlek.
  4. Rör ihop alla ingredienser till toppingen till en jämn smet. Använd som topping till morotskakan.

Kockens kommentar

Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget. Det är viktigt att arbeta med gramvikter när man bakar, annars kan det bli tokigt och bakningen blir ett misslyckande. Mjöl kan variera mycket i vikt beroende på hur det packats i transport och hantering, vikt är därför avgörande för ett bra resultat vid all bakning.

Passar till

Fluffig morotslaka

Lyxig morotskaka

Morotskaka utan tillsatt socker

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem