Fluffig morotskaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Stora bitar: 12

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fluffig morotskaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 6

Recept: 5608 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 164 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Carina

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötter.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
  4. Blanda ner oljan och de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt rivna morötter.
  5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda i cirka 40 minuter. Låt svalna.
  6. Blanda philadelphia, florsocker och juice av citron till glasyr. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i bitar.
  7. Garnera med pumpafrön och kokosflingor.

Kockens kommentar

Morotskaka är sockerkaka med morötter. Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Lyxig morotskaka

Lyxig morotskaka utan tillsatt socker

Morotskaka med valnötter

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem