Fluffig morotskaka
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 285
            Kcal / portion: 467
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 5608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötter.
 - Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
 - Blanda ner oljan och de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt rivna morötter.
 - Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda i cirka 40 minuter. Låt svalna.
 - Blanda philadelphia, florsocker och juice av citron till glasyr. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i bitar.
 - Garnera med pumpafrön och kokosflingor.
 
Kockens kommentar
Morotskaka är sockerkaka med morötter. Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk