
Fluffig morotskaka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 6
Recept: 5608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötter.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
- Blanda ner oljan och de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt rivna morötter.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda i cirka 40 minuter. Låt svalna.
- Blanda philadelphia, florsocker och juice av citron till glasyr. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i bitar.
- Garnera med pumpafrön och kokosflingor.
Kockens kommentar
Morotskaka är sockerkaka med morötter. Det finns tre slags sockerkaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk