Lyxig morotskaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (10 st/kaka): 10

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lyxig morotskaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 292

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3847 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 16%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 132 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Skala och finriv morötter. Skålla och skala mandeln. Torka mandeln och mal den i en kvarn.
  2. Sätt ugnen på 175°C..
  3. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Riv citronskal och pressa ur citronsaften, blanda ner i smeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt detta, mandeln och morötterna till äggsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner vitan försiktigt i smeten.
  5. Smöra och bröa en 25 cm bred form. Häll i smet. Grädda 45 minuter i nedre delen av ugn. Stjälp upp kakan. Låt svalna under duk.
  6. Glasyr: Rör ihop ost och smör. Tillsätt florsocker, rivet citronskal och citronsaft. Bred glasyr över kakan och strö över kokosflingor och lite riven morot.

Kockens kommentar

En trevlig variant är att tillaga portionsstora bitar som på bilden.

Alternativ

Fluffig morotskaka

Morotskaka utan tillsatt socker

Morotskaka med valnötter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem