
Marängsviss med banan och glass utan socker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 20 min )
- Maränger: Sätt ugnen på 80-100ºC.
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. - Vispa äggvita, Canderel sötningsmedel och ättika till hårt skum (vändbar skål utan att smeten lossnar). Läs mer > Så lagas maränger.
- Klicka eller spritsa maränger på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugn i cirka 1 timme. Om två plåtar i ugnen, låt dem byta plats efter halva tiden.
- Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp. Ta av från plattan. Låt svalna.
- Skala och skiva bananer. Lägg upp var för sig eller varva allt på ett fat.
Servera genast.
Kockens kommentar
Canderel kan bytas ut mot annat syntetiskt sötningsmedel eller mot samma mängd strösocker.Sockerfria efterrättsalternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)