Marängsviss med banan och glass utan socker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas maränger >

 

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marängsviss med banan och glass utan socker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1076 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 232 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas maränger > Äts ej

Om glass > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Maränger: Sätt ugnen på 80-100ºC.
    Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  2. Vispa äggvita, Canderel sötningsmedel och ättika till hårt skum (vändbar skål utan att smeten lossnar). Läs mer > Så lagas maränger.
  3. Klicka eller spritsa maränger på bakplåts­pappret. Grädda mitt i ugn i cirka 1 timme. Om två plåtar i ugnen, låt dem byta plats efter halva tiden.
  4. Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp. Ta av från plattan. Låt svalna.
  5. Skala och skiva bananer. Lägg upp var för sig eller varva allt på ett fat.
    Servera genast.

Kockens kommentar

Canderel kan bytas ut mot annat syntetiskt sötningsmedel eller mot samma mängd strösocker.

Sockerfria efterrättsalternativ

Kiwisorbet

Jordgubbar i lime

Blåbär med färskostcrème

Rabarberpaj

Jordgubbs- & mascarponeknyten

Lyxig morotskaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem