Sockerfri rabarberpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (6/paj): 6

Pajform (låg kant) >

 

 

Om oxalsyra >

 

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sockerfri rabarberpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 2

Recept: 987 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 112 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pajform (låg kant) > Äts ej

Om oxalsyra > Äts ej

Om finpajer > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim 45 min )

  1. Deg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Kavla ut degen tunt och kläd en pajform. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter.
  4. Fyllning: Skölj och ansa rabarber. Dela i bitar. Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite Canderel sötingsmedel (eller socker).
  5. Grädda i ugn 30-40 minuter.

Kockens kommentar

Canderel kan ersättas med samma volym socker. Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter och bär. Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njur­problem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.

Sockerfria efterrätter

Kiwisorbet

Jordgubbar i lime

Blåbär med färskostcrème

Marängsviss

Jordgubbs- & mascarponeknyten

Lyxig morotskaka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem