Kiwisorbet utan tillsatt socker
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 43
            Kcal / portion: 78
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 313 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt Canderel sötningsmedel (eller strösocker) och låt svalna i bunke.
 - Skala och mosa Kiwi. Pressa citronsaft och blanda med moset.
 - Blanda fruktmos med sockerlagen.
 - Ställ bunken i frysen några timmar. Rör om med elvisp med jämna mellanrum, tills sorbeten fått lagom konsistens. Alternativt kör i glassmaskin.
 - Ta ut och häll upp i serveringsglas eller skålar.
 
Kockens kommentar
I stället för Canderel strö kan man använda annat syntetiskt sötningsmedel, eller samma mängd strösocker. Läs mer > Om sorbet, sherbet.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)