
Blåbär med färskostcrème (utan socker)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 1
Recept: 591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Philadelphiaost light } 200.0 gram 52%
Kvarg 1% fett 2.0 dl 23%
Canderel strö } 1.0 msk 1%
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (10 min )
- Strimla myntablad. Rör ihop blåbär med Canderel sötningsmedel (eller strösocker), myntablad och lite svartpeppar. Rör försiktigt så att inte bären mosas. Ställ svalt i kylen.
- Rör ihop cream cheese med kvarg. Smaka av med Canderel (el. socker). Ställ kallt innan servering.
- Lägg blåbär på en tallrik och färskost bredvid eller ovanpå. Riv lite svartpeppar över.
Kockens kommentar
Canderel kan bytas ut mot strösocker. Var försiktig med svartpepparen som inte får ta över, men den skall finnas med som en liten smakbrytning.Passar till
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)