
Biscotti - nötskorpor, mandelskorpor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 375

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2576 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 21%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugen på 180-200ºC.
- Hacka nötter grovt. Tvätta citronen och riv det yttersta (gula) skalet mot ett fint rivjärn.
- Rör ihop margarin, kvarg, ägg och Canderel (eller socker). Blanda med övriga ingredienser.
- Forma degen till smala rullar, lika långa som kortsidan på en ugnsplåt. Lägg rullarna på ugnsplåt och platta till dem en aning med handflatan. Grädda mitt i ugn ca 15 minuter.
- Ta ut plåten och låt längderna svalna i 15 minuter. Sänk värmen till 150ºC.
- Skär längderna i sneda bitar.
- Lägg tillbaka skorporna på plåten med snittyta uppåt och grädda i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Kockens kommentar
Biscotti betyder på italienska "kaka, skorpa". Jämför engelskans och franskans bisquit. Hasselnötterna kan bytas ut mot sötmandel eller andra nötter t.ex. valnötter. Canderel kan bytas ut mot strösocker. Läs mer > Om skorpor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk