Fina kardemummaskorpor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Styck stora: 20

 

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fina kardemummaskorpor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 377

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4125 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 55 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl, kardemumma och bakpulver. Blanda ner mjölk lite i taget. Blanda väl. Knåda till en slät en jämn deg.
  3. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Forma degen till till två rullar per sats. Lägg rullarna på plåten. Platta till dem lätt. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel. Pensla bullarna med äggvisp. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Ta ut och låt svalna lite grann. Sänk ugnstemperaturen till 150°C.
  5. Skär cm-tjocka skivor på snedden. Sätt in att torka i ugnen i 15 minuter.

Kockens kommentar

Med "fina" skorpor brukar avses att skorporna sötats och är mindre modell italienska biscotti. Läs mer > Om skorpor.

Alternativ

Passar till: Jordgubbskräm

Söta havreskorpor

Biscotti

Rusk, engelska finskorpor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem