Fina kardemummaskorpor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 377
            Kcal / portion: 206
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 4125 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl, kardemumma och bakpulver. Blanda ner mjölk lite i taget. Blanda väl. Knåda till en slät en jämn deg.
 - Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Forma degen till till två rullar per sats. Lägg rullarna på plåten. Platta till dem lätt. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel. Pensla bullarna med äggvisp. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
 - Ta ut och låt svalna lite grann. Sänk ugnstemperaturen till 150°C.
 - Skär cm-tjocka skivor på snedden. Sätt in att torka i ugnen i 15 minuter.
 
Kockens kommentar
Med "fina" skorpor brukar avses att skorporna sötats och är mindre modell italienska biscotti. Läs mer > Om skorpor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk