Havreskorpor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal skorpor: 50

 

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Havreskorpor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 76

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3816 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 15%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 22 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rosta nötterna i torr panna. Grovhacka. Krossa kardemumma.
  3. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, nötter och kardemumma.
  4. Smält smöret. Vispa upp ägg med matyoghurt och avsvalnat smör. Rör ner i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  5. Dela degen i 4 delar och rulla ut dem till längder lika långa som plåten. Lägg dem på bakplåts­papper på plåten.
  6. Grädda mitt i ugnen 13-15 minuter.
  7. Ta ut och skär längderna i sneda, långa skivor. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp och grädda ytterligare 6-8 minuter.
  8. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan och låt skorporna stå kvar och torka cirka 30 minuter.

Kockens kommentar

Skorpor var förr klassiskt förrådbröd på fartyg (skeppsskorpor) för dess långa hållbarhets skull och de användes till "brännvinssoppa", det vill säga skorpan doppades i brännvin. På 1900-talet blev det populärt att doppa skorpor i kaffet. Läs mer > Om skorpor.

Alternativ

Klassiska grahamsskorpor

Saffransskorpor med choklad

Biscotti nötskorpor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem