Rusk, söta finskorpor på engelskt vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar: 16

 

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rusk, söta finskorpor på engelskt vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 394

Kcal / portion: 129

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2071 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 33 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim )

Se film, klicka på "Food Fusion" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smet: Blanda rumsvarmt smör väl med florsocker i en stor bunke. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt detta lite i taget under omrörning till en jämn smet. I filmen tillsätts även lite gul färg. Smeten skall vara kladdig liknande en sockerkakssmet vilket det i stort sett är.
  3. Smöra en ugnssäker form och lägg i bakplåts­papper längsmed och över sidokanterna. Häll över smeten i formen. Dunka plåten i bordet ett par gånger så att smeten sätter sig.
  4. Grädda: Sätt in formen i ugnen i 30 minuter.
  5. Ta ut formen och lyft ur brödet. Låt vila i tjugo minuter. Skär bakverket i skivor. Lägg ner bitarna på plåt med bakplåtspapper.
  6. Torka: Sätt tillbaka i ugn 180°C i 20 minuter. Ta ut plåten och vänd bitarna. Sätt in i ugnen i ytterligare 20 minuter.
  7. Ta ut och låt skorporna kallna.

Kockens kommentar

Endast Sverige svenska skorpor har, andra länders skorpor är annorlunda. De halvovala skorpor som vi är bekanta med i Sverige är en nordisk företeelse. I andra länder är man mer bekant med skivat sötat vetebröd som dubbelrostats, det vill säga först bakats och sedan torkats i ugn. Läs mer > Om skorpor.

Alternativ

Veteskorpor

Grahamsskorpor

Fina kardemummaskorpor

Biscotti

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem