Citronbiscotti
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 45

 

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronbiscotti

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 367

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3225 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 20 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Sätt ugnen på 175°C. Riv citronskal.
  3. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt. Blanda ner detta i äggvispet. Bearbeta degen väl så att allt blandas.
  5. Dela degen i 3 delar (per sats) och gör rullar. Lägg rullarna på ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter mitt i ugnen.
  6. Ta ut plåten och skiva rullarna i 1 cm tjocka skivor. Sätt in i ugnen och stäng av ugnsvärmen. Låt kakorna torka på eftervärmen i 15 minuter.

Kockens kommentar

Finskorpor i Sverige kallas ofta med sitt italienska namn, biscotti. En finskorpa är vanligtvis en sötad skorpa på olika sätt. Läs mer > Om skorpor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem