Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 367
            Kcal / portion: 72
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 3225 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Låt smöret bli rumsvarmt.
 - Sätt ugnen på 175°C. Riv citronskal. 
 - Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget.
 - Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt. Blanda ner detta i äggvispet. Bearbeta degen väl så att allt blandas. 
 - Dela degen i 3 delar (per sats) och gör rullar. Lägg rullarna på ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter mitt i ugnen.
 - Ta ut plåten och skiva rullarna i 1 cm tjocka skivor. Sätt in i ugnen och stäng av ugnsvärmen. Låt kakorna torka på eftervärmen i 15 minuter.
 
Kockens kommentar
Finskorpor i Sverige kallas ofta med sitt italienska namn, biscotti. En finskorpa är vanligtvis en sötad skorpa på olika sätt. Läs mer > Om skorpor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk