Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om rulader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 485

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1939 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 456 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om rulader > Äts ej

...

Tillagning (45 min )

  1. Rensa ansjovis och strömming. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena. Smöra en ugnsfast form.
  2. Sätt ugnen på 220°C.
  3. Skala och finhacka lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och fräs löken mjuk och glansig utan att bränna (2-4 minuter). Bred ut löken i botten på formen.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt. Dela ansjovisfiléerna på längden och fördela på varje strömming. Rulla ihop med början från stjärten. Lägg rulladerna intill varandra i formen.
  6. Häll ansjovisspadet över filéerna. Strö lite ströbröd över. Avsluta med ett par klickar smör. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Servera den gärna varm.

Kockens kommentar

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Kan ätas varm, ljummen eller kall.

Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Institutet. Fotograf: Pål Allan.

Alternativ

Kaviarströmming

Kräftströmming

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem