Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om rulader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 536 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om rulader > %

...

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Rensa strömming. Ta bort inälvor. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Smöra en ugnsfast form. Häll hälften av salt och dillfröna i botten.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan inåt. Lägg dem intill varandra i formen.
  6. Häll tomatjuicen över strömmingen och strö resten av salt och dillfrön ovanpå. Täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter.
  7. Låt svalna i formen och servera den kall.

Kockens kommentar

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Kan ätas varm, ljummen eller kall.

Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Institutet. Fotograf: Pål Allan.

Alternativ

Kaviarströmming

Ansjovisströmming

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem