
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1732 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Rensa strömming. Ta bort inälvor. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smöra en ugnsfast form. Häll hälften av salt och dillfröna i botten.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan inåt. Lägg dem intill varandra i formen.
- Häll tomatjuicen över strömmingen och strö resten av salt och dillfrön ovanpå. Täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugn i cirka 20 minuter.
- Låt svalna i formen och servera den kall.
Kockens kommentar
Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Kan ätas varm, ljummen eller kall.
Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Institutet. Fotograf: Pål Allan.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)