Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om rulader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 490 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om rulader > Äts ej

...

Tillagning (45 min )

  1. Finhacka dill. Rensa strömming. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena. Smöra en ugnsfast form.
  2. Sätt ugnen på 220°C.
  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  4. Blanda kaviar, äggulor och dill.
  5. Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen.
  6. Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen. Grädda i ugn i cirka 20 minuter.
  7. Kan serveras varm eller kall.

Kockens kommentar

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Kan ätas varm, ljummen eller kall.

Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Institutet. Fotograf: Pål Allan.

Alternativ

Kräftströmming

Ansjovisströmming

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem