
Stark söt senap med smak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 8
Recept: 752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Pepparrot nyriven 2.0 msk 2%
eller %
Rosépeppar krossad 2.0 msk 3%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Rör ihop senap, socker, salt, vatten, vinäger och eventuell smaksättare till en slät smet.
- Tillsätt gräddfil lite i taget, så att inte senapen blir för lös.
- Häll upp i burk med lock och ställ kallt. Låt stå i några dagar så att sirapen ger full sötma. Med socker bör senapen stå en vecka, så att allt socker smält. Rör om några gånger.
Kockens kommentar
Gräddfil och vatten kan bytas ut mot grädde. Senap kan varieras med olika mängd av ättika, vinäger, vin, matolja, peppar, salt, kryddnejlika, kanel, socker, pepparrot etc.
Är senapen rinnig tillsätts lite stärkelsemjöl. Äggula och grädde ger mildare senap.