Stark söt senap med smak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 4

Pepparrot nyriven

2.0 

msk

eller

 

 

Rosépeppar krossad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stark söt senap med smak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 8

Recept: 752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 70 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pepparrot nyriven 2.0 msk 2%

eller %

Rosépeppar krossad 2.0 msk 3%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Rör ihop senap, socker, salt, vatten, vinäger och eventuell smaksättare till en slät smet.

  2. Tillsätt gräddfil lite i taget, så att inte senapen blir för lös.

  3. Häll upp i burk med lock och ställ kallt. Låt stå i några dagar så att sirapen ger full sötma. Med socker bör senapen stå en vecka, så att allt socker smält. Rör om några gånger.

Kockens kommentar

Gräddfil och vatten kan bytas ut mot grädde. Senap kan varieras med olika mängd av ättika, vinäger, vin, matolja, peppar, salt, kryddnejlika, kanel, socker, pepparrot etc.
Är senapen rinnig tillsätts lite stärkelsemjöl. Äggula och grädde ger mildare senap.

ALTERNATIV

Senap med pulver

Skånsk senap

Mild senap

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem