Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 316

Kcal / portion: 1861

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1861 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vispgrädde 1.0 dl 19%
Ättika 12% 1.0 msk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
Traditionell senap med pulver: Blanda senapspulver och mjöl i en skål. Koka upp vatten och tillsätt det hett under kraftig omrörning. Låt stå cirka 20 minuter. Rör ner ättika/vinäger, salt, socker, olja.
- Senapspulver med grädde: Blanda i en kastrull senapspulver, socker, grädde och potatismjöl. Värm upp försiktigt under omrörning tills den börjar sjuda. Ta av från plattan och låt svalna under omrörning. Smaka av med ättika och salt.
Kommentar:
Ger cirka 2 dl per portion.
Senap blir bäst om den får stå några dagar och "mogna". Förvara senap svalt i burk med lock.
Kockens kommentar
Senap kan varieras med olika mängd av ättika, vinäger, vin, matolja, peppar, salt, kryddnejlika, kanel, socker, pepparrot etc. enligt egen smak och uppfinningsrikedom.
Är senapen rinnig tillsätts lite stärkelsemjöl. Äggula och grädde ger mildare senap.