Senap med pulver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 1

Vispgrädde

1.0 

dl

Ättika 12%

1.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Senap med pulver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 316

Kcal / portion: 1861

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1861 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 588 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 1.0 dl 19%

Ättika 12% 1.0 msk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Traditionell senap med pulver: Blanda senapspulver och mjöl i en skål. Koka upp vatten och tillsätt det hett under kraftig omrörning. Låt stå cirka 20 minuter. Rör ner ättika/vinäger, salt, socker, olja.


  2. Senapspulver med grädde: Blanda i en kastrull senapspulver, socker, grädde och potatismjöl. Värm upp försiktigt under omrörning tills den börjar sjuda. Ta av från plattan och låt svalna under omrörning. Smaka av med ättika och salt.

Kommentar:
Ger cirka 2 dl per portion.
Senap blir bäst om den får stå några dagar och "mogna". Förvara senap svalt i burk med lock.

Kockens kommentar

Senap kan varieras med olika mängd av ättika, vinäger, vin, matolja, peppar, salt, kryddnejlika, kanel, socker, pepparrot etc. enligt egen smak och uppfinningsrikedom.
Är senapen rinnig tillsätts lite stärkelsemjöl. Äggula och grädde ger mildare senap.

ALTERNATIV

Stark söt senap

Mild senap

Skånsk senap

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem