
Grillad svärdfisk med grillad örtpotatis i folie
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2091 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Basilika 0.5 kruka 0%
Timjan färsk 0.5 kruka 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 11%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumsvarm.
- Potatispaket: Skär potatis i mindre bitar. Rå potatis skärs i små tärningar. Skiva salladslök. Hacka basilika/timjan. Lägg allt i foliepaket och tillsätt matolja.
- Grilla potatisen 15 minuter, eventuellt längre. Öppna paketet och smaka av. Salta.
- Pensla fisken med matolja och krydda med peppar och dill.
- Grilla fisken 1-3 minuter på vardera sidan till fin färg och tills fisken blivit lätt stekt, men inte mer för då blir den torr. Salta lätt.
Kockens kommentar
Om potatisen inte är förkokt kan rå potatis användas, då tärnad i små bitar för kortare tillagningstid. Grilltid beroende av tärningsstorlek. Provsmaka. Alternativt förkoka potatisen i 10 min och låt kallna.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)