Grillad svärdfisk med grillad örtpotatis i folie
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Basilika

0.5 

kruka

Timjan färsk

0.5 

kruka

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad svärdfisk med grillad örtpotatis i folie

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2091 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 368 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Basilika 0.5 kruka 0%

Timjan färsk 0.5 kruka 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 11%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumsvarm.
  2. Potatispaket: Skär potatis i mindre bitar. Rå potatis skärs i små tärningar. Skiva salladslök. Hacka basilika/timjan. Lägg allt i foliepaket och tillsätt matolja.
  3. Grilla potatisen 15 minuter, eventuellt längre. Öppna paketet och smaka av. Salta.
  4. Pensla fisken med matolja och krydda med peppar och dill.
  5. Grilla fisken 1-3 minuter på vardera sidan till fin färg och tills fisken blivit lätt stekt, men inte mer för då blir den torr. Salta lätt.

Kockens kommentar

Om potatisen inte är förkokt kan rå potatis användas, då tärnad i små bitar för kortare tillagningstid. Grilltid beroende av tärnings­storlek. Provsmaka. Alternativt förkoka potatisen i 10 min och låt kallna.

Alternativa tillbehör

Grillad grönsaksblandning

Grillad lime- & tomatsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem