Grillad thailax i folie - i kapprock
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 131
            Kcal / portion: 563
            GBR (GI) / port: 14
Recept: 2253 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Laga i kapprock > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
 - Koka ris enligt anvisning på förpackning, eller förbered andra tillbehör.
 - Gör ett foliepaket per portion. Skiva gurka. Lägg ut gurkskivor på folien. Skär laxen i portionsbitar. Lägg på gurkan. Lägg på 2-3 matskedar chilipasta per portion.
 - Grilla paketen under lock i 5-10 minuter beroende på fiskens storlek. Saknas lucka tar grillningen cirka 5 minuter längre tid. Vänd i så fall fisken efter halva tiden.
 
Kockens kommentar
Currypasta är egentligen en kryddstark chilipasta och innehåller sällan curry. De används som smaksättare och är vanlig i asiatisk matlagning. Den kan användas direkt i maträtt eller som krydda vid sidan av till allehanda rätter.
Kapprock är ett gammal term för ytterrock. Gastronomiskt innebär "i kapprock" att tillaga något i ett hölje till exempel inlindat i (smör-)papper eller aluminiumfolie. Ett bra sätt att tillaga ömtåliga varor som fisk och grönsaker, som blir mer kokt än stekt. Läs mer > Laga i kapprock.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)