Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om utegrillar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1776 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 370 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om utegrillar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumsvarm.
  2. Skiva salladslök och skär tomaterna i bitar. Lägg alla ingredienser i en grillform och sätt på grillen i 10-15 minuter, eller stek lätt i kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pensla laxkotletterna med olja och lägg på grillen. Grilla cirka 5 minuter på ena sidan och 2 minuter på den andra. Peppra och salta lätt.
  4. Skiva fänkål. Salta dem lätt. Pensla fänkåls­skivorna med olja och grilla cirka 3 minuter på vardera sidan.

Kockens kommentar

Laxkotletter är skivad lax. Se till att fisken är urbenad ordentligt, för avskurna fiskben kan vara extra vassa och obehagliga att få i munnen. Känn med fingrarna över laxen och dra ut benen med en plattång e.d.

Tillbehörsalternativ

Kokt potatis

Grillad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem