
Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1776 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumsvarm.
- Skiva salladslök och skär tomaterna i bitar. Lägg alla ingredienser i en grillform och sätt på grillen i 10-15 minuter, eller stek lätt i kastrull. Smaka av med salt och peppar.
- Pensla laxkotletterna med olja och lägg på grillen. Grilla cirka 5 minuter på ena sidan och 2 minuter på den andra. Peppra och salta lätt.
- Skiva fänkål. Salta dem lätt. Pensla fänkålsskivorna med olja och grilla cirka 3 minuter på vardera sidan.
Kockens kommentar
Laxkotletter är skivad lax. Se till att fisken är urbenad ordentligt, för avskurna fiskben kan vara extra vassa och obehagliga att få i munnen. Känn med fingrarna över laxen och dra ut benen med en plattång e.d.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)