
Grillad lammracks hel bit
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 0
Recept: 777 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så grillas kött > Äts ej
Så lagas lammracks > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Förbered: Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered och tillaga tillbehör till maten.
- Linda aluminiumfolie runt benknotorna så att de inte svartbräns. Önskas vitlökssmak, gnid in köttet med vitlöksklyfta. Pensla köttet med lite matolja och krydda med timjan, salt och peppar.
- Grilla 10-15 minuter på bensidan och 5-7 på köttsidan till fin färg och beroende på hur genomstekt som man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten.
- Ta av och låt köttet vila i 5-10 minuter före servering.
Kockens kommentar
Lammracks är "enkelkotletter" med revben från rackdelen, det vill säga ryggen mellan sadeln och framdelen, förr kallad lammkarré, läs mer, klicka på ingrediensen.
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.