Grillad entrecôte i skivor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 154
            Kcal / portion: 552
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 2208 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så grillas entrecote > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Eget aromsmör tillagas i förväg (se separat recept nedan).
 - Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen) i god tid.
 - Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
 - Förbered alla tillbehör till maten.
 - Pensla köttet med grillolja.
 - Grilla köttet på direkt värme i ett par minuter på var sida. Flytta bitarna till indirekt värme. Grilla totalt 4-7 minuter på var sida beroende på hur genomstekt som man vill ha köttet. Vänd köttet minst en gång per minut för jämnare genomstekning.
 - Låt köttet vila i 5 minuter.
 - Grilla samtidigt rotfrukterna enligt separat recept.
 
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
| Stekgrader kött | Kärntemp.  | Innerkött  | 
Röd ("blodig")  | 45-50°C  | Genomrött  | 
Rosaröd  | 50-55°C  | 75% rött  | 
Rosa  | 55-60°C  | Rosarött  | 
Medium  | 60-65°C  | Rosabrunt  | 
Välstekt  | 65-70°C  | Bunrosa  | 
Genomstekt  | 70°C+  | Genombrun  | 
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.