
Grillad entrecôte i skivor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2208 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så grillas entrecote > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Eget aromsmör tillagas i förväg (se separat recept nedan).
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen) i god tid.
- Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered alla tillbehör till maten.
- Pensla köttet med grillolja.
- Grilla köttet på direkt värme i ett par minuter på var sida. Flytta bitarna till indirekt värme. Grilla totalt 4-7 minuter på var sida beroende på hur genomstekt som man vill ha köttet. Vänd köttet minst en gång per minut för jämnare genomstekning.
- Låt köttet vila i 5 minuter.
- Grilla samtidigt rotfrukterna enligt separat recept.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.