
Heminlagd ättiksgurka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 13

Kcal / portion: 6

GBR (GI) / port: 0
Recept: 52 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Blanda en 123-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Värm upp och rör om så att sockret löser sig. Låt svalna.
- Skala gurkan på längden, lite slarvigt så att en del mörkt skal återstår. Skiva den tunt. (osthyvel fungerar väl).
- Lägg i skål, fyll på med lag. Fyll på med vatten om inte lagen täcker gurkan. Finhacka rikligt med persilja och häll över.
- Låt stå minst 1 timme i kylskåp före servering, helst över natt. Hållbar i flera veckor i kylskåpet.
Kockens kommentar
Pressgurka är i stort sett detsamma som ovan, men som lagts under press (tyngd). Läs mer > Om inlagd gurka.