
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 57

Kcal / portion: 79

GBR (GI) / port: 3
Recept: 630 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 1 tim )
- Förbered: Rengör ordentligt konserveringsburkar eller en stor kruka. Sterilisera i kokande vatten om gurkorna skall sparas länge. Skölj sedan ur med Atamon som motverkar mögel och jäsning (läs mer > klicka på ingrediensen).
- Skala asiagurka. Dela den på mitten och skrapa ut kärnhuset med en sked. Skär gurkan i cirka 1 centimeter tjocka och 4-5 centimeter långa skivor. Skiva chili och skölj av dillkronorna.
- Saltlag: Blanda salt med vatten och rör om tills saltet lösts upp. Lägg gurkorna i saltlag som skall täcka. Låt stå ett dygn.
- Ättikslag: Koka upp ingredienserna.
- Varva gurkor, dillkronor, senapsfrön och eventuella övriga ingredienser i burkarna. Häll på lagen som måste täcka gurkorna. Förslut kärlet med lock eller dubbel plastfilm.
- Förvaring: Låt gurkorna helst stå och dra i en månad innan konsumtion. Förvara gurkorna mörkt och svalt, gärna i kylskåp. Rätt hanterat är gurkorna hållbara i många månader. Har mögel utvecklats kastas gurkorna.