
Färskkokt oxbringa med pepparrotssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 832

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3326 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas kött > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Om vita såser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Skala, skiva lök och morötter.
- Lägg kött i gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av väl.
- Tillsätt lök, morötter och pepparkorn. Låt köttet sjuda under lock i 2-3 timmar, tills ordentligt mört och att det lossnar lätt från benen.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Sås: Smält smör och vispa ner mjölet. Häll i silad kokspad och mjölk under vispning. Riv och tillsätt pepparrot strax före servering. Mängd enligt egen smak.
- Skär upp köttet. Servera med lite spad, potatis och gurka.
Kockens kommentar
Oxbringa med ben ger mer skam än utan. Köttet kan även serveras kallt. Låt det i så fall kallna i sitt spad. Det kan sedan sparas i kylskåp i sitt spad upp till en vecka. Skivad kan den återvärmas.