Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 13

Kcal / portion: 6

GBR (GI) / port: 0
Recept: 52 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 5 tim )
- Skala gurkan på längden, lite slarvigt så att en del mörkt skal återstår. Skiva den tunt. (osthyvel fungerar väl).
- Salta lätt på gurkan och lägg i ett durkslag eller såll med en tyngd ovanpå. Låt ligga några timmar.
- Blanda en 123-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Värm upp och rör om så att sockret löser sig. Låt svalna.
- Skölj av saltet och lägg gurkan i en skål. Häll på lagen. Fyll på med vatten om inte lagen täcker gurkan. Hacka persilja och strö över. Ställ kallt gärna i flera timmar, helst över natt. Hållbar i flera veckor i kylskåpet.
Kockens kommentar
Passar till allehanda kött-, köttfärs- och fiskrätter. En enklare variant är att hoppa över pressmomentet, se recept > Inlagd ättiksgurka. Läs mer > Om inlagd gurka.