Koka potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Koka potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 134

GBR (GI) / port: 18

Recept: 537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 167 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 100%

Salt 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Färsk potatis: Gnid potatisen ren med svamp eller trasa. Koka färsk potatis på medelvärme i saltat vatten. Tillsätt gärna några dillkvistar. Koktid: 10-20 minuter.

  2. Oskalad vinterpotatis: Borsta eller skrapa potatisen väl. Koka potatis på medelvärme i osaltat vatten. Salt onödigt (tränger igenom skalet). Koktid: cirka 25 minuter.

  3. Skalad vinterpotatis: Skala och lägg i saltat vatten.  Koka på medelvärme.  Koktid: cirka 25 minuter.

  4. Mandelpotatis: Kokas alltid med skal.

Kockens kommentar

Potatis som kokas med skalen på behåller mer vitamin C än skalad och smakar godare. Välj jämnstora potatisar, så att de blir färdiga samtidigt. Dela ev de största potatisarna.

Alternativ

Alt: Pressad potatis

Alt: Potatismos

Alt: Stuvad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem