Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 134

GBR (GI) / port: 18
Recept: 537 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Färsk potatis: Gnid potatisen ren med svamp eller trasa. Koka färsk potatis på medelvärme i saltat vatten. Tillsätt gärna några dillkvistar. Koktid: 10-20 minuter.
- Oskalad vinterpotatis: Borsta eller skrapa potatisen väl. Koka potatis på medelvärme i osaltat vatten. Salt onödigt (tränger igenom skalet). Koktid: cirka 25 minuter.
- Skalad vinterpotatis: Skala och lägg i saltat vatten. Koka på medelvärme. Koktid: cirka 25 minuter.
- Mandelpotatis: Kokas alltid med skal.
Kockens kommentar
Potatis som kokas med skalen på behåller mer vitamin C än skalad och smakar godare. Välj jämnstora potatisar, så att de blir färdiga samtidigt. Dela ev de största potatisarna.