
Friterade panerade grönsaker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 11
Recept: 991 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Fritös > Äts ej
Om frityrsmet > Äts ej
Så lagas bladkål > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Förbered: Ölet skall vara kylskåpskallt. Smeten bör vara kall inför fritering. Ansa grönsaker. Dela/skär i munstora bitar. Grönsakerna skall vara väl avtorkade. Persilja paneras inte (se separat recept).
- Smet: Blanda mjöl och öl till en jämn smet, ungefär som pannkakssmet, strax före fritering.
- Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Tänk på att grönsaker innehåller mycket vatten som kan sprätta. Doppa grönsakerna i frityrsmeten och lägg ner i oljan. Fritera tills smeten blivit gyllenbrun och krispig. Det tar bara någon minut.
- Ta upp med tång eller hålslev. Låt rinna av på galler eller hushållspapper. Salta lätt.
Kockens kommentar
Grönsaker flyter upp när de börjar bli klara. Dock brukar smeten fastna i botten och det är lämpligt att lossa dem med något metall-verktyg. Friterade grönsaker passar utmärkt som drinktilltugg eller som tapas.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)