Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 0
Recept: 398 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 24%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv parmesan om sådan önskas.
- Ringla matolja över grönkålen. Blanda allt med fingrarna så att bladen blir väl insmorda runt om. Sprid ut bladen jämt över plåten.
- Sätts in i ugnen i 10-15 minuter tills krispiga.
- Ta ut och salta lätt. Strö över eventuell parmesan.
- Servera som annan chips, modell drinktilltugg.
Kockens kommentar
Grönkålen kan också friteras och serveras som drinktilltugg eller till mat. Se recept > Friterade grönsaker.Alternativ
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)