Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 240
            Kcal / portion: 100
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 398 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 24%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv parmesan om sådan önskas.
 - Ringla matolja över grönkålen. Blanda allt med fingrarna så att bladen blir väl insmorda runt om. Sprid ut bladen jämt över plåten.
 - Sätts in i ugnen i 10-15 minuter tills krispiga.
 - Ta ut och salta lätt. Strö över eventuell parmesan.
 - Servera som annan chips, modell drinktilltugg.
 
Kockens kommentar
Grönkålen kan också friteras och serveras som drinktilltugg eller till mat. Se recept > Friterade grönsaker.Alternativ
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)