Fyllda strömmingsflundror
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mjölk

2.0 

dl

Lingonsylt rårörda konserv

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fyllda strömmingsflundror

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2460 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 490 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk 2.0 dl 5%

Lingonsylt rårörda konserv 2.0 dl 14%

Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala potatis och koka den mjuk.
  2. Finstrimla purjolök. Blanda kaviar och purjolök. Blanda mjöl och ströbröd på en tallrik.
  3. Bred kaviarsmet på filéernas insida. Lägg en flundrafilé över, tryck till lite.
  4. Vänd filéerna i mjöl+ströbröd. Om paneringen fäster dåligt, smeta lite olja på flundrans utsida och vänd sedan.
  5. Stek fisken på medelhög värme i panna i rikligt med matfett i cirka 2 minuter per sida.
  6. Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk eller grädde. Salta och peppra.
  7. Servera fisk och mos med lingon och/eller citronklyftor.

Kockens kommentar

Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. Till exempel är ansjovis med persilja ett gott alternativ. Variera också tillbehör. Varför inte lite räkost? Eller aromsmör?

 

ALTERNATIV

Pressad kokt potatis

Aromsmörsalternativ

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem