
Fyllda strömmingsflundror
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Mjölk 2.0 dl 5%
Lingonsylt rårörda konserv 2.0 dl 14%
Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala potatis och koka den mjuk.
- Finstrimla purjolök. Blanda kaviar och purjolök. Blanda mjöl och ströbröd på en tallrik.
- Bred kaviarsmet på filéernas insida. Lägg en flundrafilé över, tryck till lite.
- Vänd filéerna i mjöl+ströbröd. Om paneringen fäster dåligt, smeta lite olja på flundrans utsida och vänd sedan.
- Stek fisken på medelhög värme i panna i rikligt med matfett i cirka 2 minuter per sida.
- Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk eller grädde. Salta och peppra.
- Servera fisk och mos med lingon och/eller citronklyftor.
Kockens kommentar
Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. Till exempel är ansjovis med persilja ett gott alternativ. Variera också tillbehör. Varför inte lite räkost? Eller aromsmör?
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)