Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Om Malzbier >

 

 

Klimp, om degklumpar >

 

 

Om surkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 7

Recept: 5117 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 638 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om Malzbier > Äts ej

Klimp, om degklumpar > Äts ej

Om surkål > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim 30 min )

Se film, klicka på "Red Kitchen" under bilden.

  1. Förbered: Sätt ugnen på 130°C. Skölj av köttet och torka av. Skölj, ansa och skär grönsaker och rotfrukter i bitar.
  2. Bryn: Hetta upp matolja i stekkastrull och bryn köttet runt om. Ta ur köttet. Lägg grönsaker och rotfrukter. Sänk värmen och fräs det till lite färg.
  3. Förlaga: Tillsätt buljong. Lägg köttet ovanpå med fettsidan ner och ställ in i ugn 1 timme.
  4. Ta ut steken och skär ett rutmönster i svålen, en halvcentimeter djupt. Salta och peppra steken runtom.
  5. Höj ugnstemperaturen till 160°C.
  6. Tillsätt kummin, lagerblad och mörkt öl i grönsaksblandningen (i filmen används Malzbier, ett mörkt lättöl).
  7. Ugnslaga: Lägg tillbaka fläsksteken med svålsidan upp. Sätt i ugn i ytterligare 1,5 timmar.
  8. Tillbehör: Koka under tiden potatis eller tillaga "knödel" vilket är vanligt tillbehör i tyskspråkiga länder (se recept nedan). Värm upp rödkål eller surkål.
  9. Ta ur köttet och låt vila utan att täcka över.
  10. Sås: Passera skyn med grönsaker. Koka ner om smakerna behöver koncentreras. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Läs mer om fläskstek, klicka på ingrediensen.

Vikt och näring: Svål ingår inte i näringsvärdet för fläskstek i Livsmedelsverkets databas, därför inte heller i Dietkokbokens. Om man äter den knaperstekta svålen, vilket antas i detta fall, måste "fläsksvål" läggas till i ingredienslistan för att få rätta näringsvärden.

Surkål är nyttigt och skonsamt för magen och klassiskt tyskt tillbehör till mat. Kan enkelt tillagas. Läs mer > Om surkål.  

Passar till

Hemlagad surkål

Rödkålssallad

Semmelknödeln

Kartoffelknödeln

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem