
Kartoffelknödeln, Kartoffelklösse, Ölandskroppkakor på tyskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 10
Recept: 657 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Koka potatis om detta inte redan gjorts. Låt kallna, helst över natt.
- Finriv rå potatis. Pressa ut fukt i en handduk eller med hushållspapper.
- Forma: Mosa den kokta potatisen. Tillsätt det rårivna och mjöl. Smaka av med salt, peppar och andra kryddor enligt egen smak. Blanda väl. Forma degen till golfbollsstora bollar. Tillsätt mer mjöl om smeten inte håller samman.
- Koka upp saltat vatten. Lägg i bollarna och koka upp på nytt. Låt sedan sjuda på svag värme i 20 minuter. Lyft ur med hålslev.
Knödel/klösse passar som tillbehör till mat, speciellt till fläskkött.