
Semmelknödel - Semmelklösse, klimp av bröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 259

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1036 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Koka upp mjölk, passa att det inte kokar över och bränns vid.
- Riv bröd, som helst bör vara ett par dagar gammalt, i små bitar. Lägg i en bunke.
- Häll den heta mjölken över brödet och rör om en gång. Låt stå och dra i 10 minuter.
- Finhacka lök och fräs den i smör några minuter tills glansig och utan att bli bränd. Låt svalna.
- Finhacka persilja och blanda med löken.
- Blanda bröd med lökpersiljan, ägg, salt, peppar och riven muskot. Blanda väl. Tillsätt lite vetemjöl i degen om den är för lös att forma, bara inte för mycket mjöl vilket ger hårda bullar. Späd med mjölk eller vatten om degen är för hård. Låt gärna degen vila en liten stund.
- Forma med blöta händer bullar något mindre än tennisbollar (2 st per portion). Rulla dem i vetemjöl. Tvätta händerna mellan varven.
- Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner bullarna med hålslev. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter.
- Ta ur bullarna med hålsslev och servera dem heta.