Pepparkaksdeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Kristyr:

 

Florsocker

4.5 

dl

Äggvita

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pepparkaksdeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 5346

GBR (GI) / port: 192

Recept: 5346 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 68%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 1410 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kristyr:

Florsocker 4.5 dl 20%

Äggvita 1.0 styck 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim + 8 tim )

  1. Blanda farinsocker, sirap och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka upp, tag av kastrullen från plattan och lägg i smöret och låt det smälta. Låt blandningen kallna utan omrörning.

  2. Rör i kryddor, bikarbonat och 6-7 dl av mjölet. Använd resten av mjölet till utbakningen. Linda in degen i plastfolie eller lägg den i en plastpåse. Låt den stå kallt över natten.

  3. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Knåda eventuellt in resten av mjölet. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag ut peppar-kaksfigurer, delar till pepparkakshus e.d. som gräddas i ugn 8-10 min på 175°C. 

  4. Kristyr: Äggvita och florsocker blandas till en fast smet som lägg i en sprits.

Kockens kommentar

Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i ca 2 månader. Pepparkaksdeg kan även köpas färdig i handeln. Köpt pepparkaksdeg kan däremot bli mjuk vilket gör att kakorna lättare kan spricka

Alternativ

Pepparkakor

Pepparkakshus

Alt: Smulans pepparkasdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem