Smulans pepparkakshus
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal hus: 1

Degsporre >

 

 

Degblandare >

 

 

Så tillreds kristyr >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smulans pepparkakshus

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 446

Kcal / portion: 6512

GBR (GI) / port: 638

Recept: 6512 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 13%

Kolhydrater: 76%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 1460 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Degsporre > Äts ej

Degblandare > Äts ej

Så tillreds kristyr > Äts ej

...

Skapat av
T Baalack

Tillagning (4 tim + 10 tim )

  1. Dag 1: Tillaga pepparkaksdeg enligt recept via länk nedan, eller köp färdig deg.
  2. Dag 2: Kavla ut degen jämt och tunt (2-3 mm). Skär ut väggar, fönster etc.
  3. Lägg degen på teflonbelagd bakduk på en plåt (bättre än bakplåtspapper). Låt degen torka minst 3 timmar, gärna över natt.
  4. Dag 2/3: Sätt ugnen på 175°C. Grädda cirka 5 minuter till fin färg.
  5. Kristyr: Vispa ihop florsocker och äggvita till en fast, men lätt och luftig kristyr. Gör gärna olika färger i olika bunkar med lite karamellfärg. Lägg en handduk över bunken så att kristyren inte torkar.
  6. Montering: Fyll spritsen med kristyr (lägg handduk över spritsen när den inte används). Spritsa längs väggkanterna och sätt ihop. Håll still en stund tills de fastnat. Använd gelatinblad som fönster.
  7. Dekoration: Spritsa rutmönster på taket och små istappar. Använd olika spritsmunstycken för olika mönster. Använd stort runt knäckebröd som mark. Gör svampar och dylikt i trädgården. Dekorera med det som man tycker är gott.

Kockens kommentar

Detta recept är hämtat från Konditori En Liten Smula i Norrtälje, som valdes till årets konditori 2004. Som "klister" används ibland smält socker. Det funkar dock inte så bra för att det heta sockret mjukar upp pepparkaksdegen.

Tillhörande recept

Smulans pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg

Kristyr med äggvita

Kristyr utan äggvita

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem