
Smulans pepparkaksdeg till pepparkakshus
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 375

Kcal / portion: 7893

GBR (GI) / port: 391
Recept: 7893 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 68%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ingefära mald 4.0 gram 0%
Kanel mald 4.0 gram 0%
Kryddnejlika mald 4.0 gram 0%
...
![]()
Skapat av
T Baalack
Tillagning (15 min + 10 tim )
- Deg: Koka upp smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
- Häll över i en degblandare (eller bunke) och tillsätt övriga ingredienser. Blanda ordentligt till slät deg.
- Täck med plastfilm och låt stå att svälla i rumstemperatur till nästa dag.
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Kavla ut degen tunt (2-3 mm tjock). Skär ut formar.
- Grädda cirka 5 minuter till fin färg.
Kockens kommentar
Detta recept är hämtat från Konditori En Liten Smula i Norrtälje. Hemlagad deg blir bättre då den blir mer "utsträckt" och inte drar ihop sig vid gräddning. Köpt deg blir också lätt mjuk och spricker lättare. Denna deg innehåller ganska mycket bikarbonat som gör kakan hård och pepparkakshuset stabilare. Degen passar alltså inte så bra till att göra pepparkakor.
Passar till
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk