Rödingburgare med apelsinsmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödingburgare med apelsinsmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2408 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 366 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min + 20 min )

  1. Riv apelsinskal (endast orange skal). Blada av dill från stjälkarna.
  2. Lägg röding och ägg i en matberedare. Mixa cirka 2 minuter till halvgrov massa.
  3. Tillsätt apelsinskal, dill, crème fraiche, sambal och salt. Mixa cirka 2 minuter till halvslät massa. Ställ in smeten i kylen i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 100°C.
  5. Forma smeten till portionsburgare. Smörj en plåt med olja. Lägg på burgarna. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
  6. Värm hamburgerbrödet i ugnen någon minut före servering.

Kockens kommentar

För vackert runda burgare kan portionsringar av metall användas.

Tillbehörsalternativ

Apelsindoftande potatissallad

Apelsindoftande rödbetor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem