
Rödingburgare med apelsinsmak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Så lagas röding > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min + 20 min )
- Riv apelsinskal (endast orange skal). Blada av dill från stjälkarna.
- Lägg röding och ägg i en matberedare. Mixa cirka 2 minuter till halvgrov massa.
- Tillsätt apelsinskal, dill, crème fraiche, sambal och salt. Mixa cirka 2 minuter till halvslät massa. Ställ in smeten i kylen i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 100°C.
- Forma smeten till portionsburgare. Smörj en plåt med olja. Lägg på burgarna. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
- Värm hamburgerbrödet i ugnen någon minut före servering.
Kockens kommentar
För vackert runda burgare kan portionsringar av metall användas.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)