
Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 6
Recept: 842 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Koka rödbetor al dente ("tuggmotstånd") i 20-60 minuter beroende på storlek. Klicka på ingrediensen för koktid. Känn med sticka om den är fast, men inte hård. Låt svalna.
- Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg över i en bunke. Pressa apelsinjuice över. Häll olivolja över. Salta.
- Finhacka mynta och blanda ner i skålen. Låt stå och dra i 30 minuter.
- Lägg upp och smula chèvre över.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)