Apelsin- och myntadoftande rödbetor (lätt måltid eller tillbehör)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 101
            Kcal / portion: 210
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 842 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Koka rödbetor al dente ("tuggmotstånd") i 20-60 minuter beroende på storlek. Klicka på ingrediensen för koktid. Känn med sticka om den är fast, men inte hård. Låt svalna. 
 - Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg över i en bunke. Pressa apelsinjuice över. Häll olivolja över. Salta.
 - Finhacka mynta och blanda ner i skålen. Låt stå och dra i 30 minuter.
 - Lägg upp och smula chèvre över.
 
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)