
Apelsindoftande potatissallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1682 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om potatissallad > Äts ej
Om vinägrett, dressing > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tvätta potatisen och skär i stavar. Lägg den på ugnsplåten. Häll lite olja på potatisen. Salta lätt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. Rör om någon gång. Ta ut och låt svalna.
- Koka linser enligt anvisning på förpackning. Grovhacka mandeln.
- Dressing: Pressa apelsinjuice i en bunke och blanda med vinäger, olivolja, sambal och salt.
- Blanda potatis med linser, mandel och mangold. Slå över dressingen.