Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1260 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 10%
Mjölk 7.0 dl 33%
Skummjölkspulver 2.2 dl 33%
Strösocker 2.0 msk 9%
Kanel mald 0.5 tsk 0%
Hallon färska 1.0 liter 13%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Sätt ugnen på 150°C. Vispa ägg med lite mjölk. Tillsätt mjölkpulver och resten av mjölken. Vispa ner socker och kanel.
- Smöra en form väl. Grädda i vattenbad i ugn cirka 2 timmar. (Sätt formen i ett större kärl med vatten).
- Serveras ljum eller kall med socker, sylt, eller bär.
Kockens kommentar
Kalvdans görs eg. på råmjölk (den mjölk man får när kalven är nyfödd). Denna mjölk är mycket proteinrik och måste spädas med vanlig mjölk. Ostkakans dag firas den 14 november. Ostkaka kommer ursprungligen från Småland.
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Kalvdans (efterrätt)
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef