Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Långkornigt ris

1.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Vaniljsocker

2.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Klementin

2.0 

styck

Saftsoppa färdig

4.0 

dl

eller

 

 

Lingonsylt konserverad

 

 

eller

 

 

Bär färska

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1714 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 291 gram)

Ingredienser

Visa:

Långkornigt ris 1.5 dl 26%

Vatten 3.0 dl Äts ej

Vispgrädde 2.0 dl 42%

Strösocker 2.0 msk 7%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

 

Tillbehör:

Klementin 2.0 styck 4%

Saftsoppa färdig 4.0 dl 20%

eller %

Lingonsylt konserverad 0%

eller %

Bär färska 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Koka riset på medellåg värme tills allt vatten kokat in (cirka 15 minuter). Lägg det i en finmaskig sil och spola av det med kallt vatten och låt det rinna av.

  2. Vispa grädden tjock och smaksätt med socker och vaniljsocker. Blanda ris och grädde. Häll det i en skål och ställ det i kylskåpet.

  3. Skala clementinerna och riv skalet fint. Servera den kalla Ris á la Maltan med några clementinklyftor, rivet skal och saftsoppa, färska bär eller med lingonsylt.

Kockens kommentar

Tips! I Ris á la Malta kan det vanliga riset bytas ut mot överbliven risgrynsgröt.
Den blir då ännu krämigare.

Fler recept inom Godsaker på julbordet

Liknande recept som Ris ā la Malta