Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 0
Recept: 831 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 6%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé hel bit 700.0 gram 86%
Matolja till stekning 1.0 msk 14%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (4 tim )
- Sätt ugnen på 100-125ºC.
- Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra.
- Hetta upp matfett i stekpanna och lättbryn köttet runt om.
- Sätt in i ugnen till kärntemperatur 60-63ºC. Tillagningstid 1-2 timmar.
- Ta ut köttet och låt det vila utan folie.
- Förbered tillbehör.
- Hetta upp en grillpanna utan matfett. Pannan skall vara riktigt het.
- Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov.
- Grilla köttet hastigt i grillpanna eller på grillen.
Kockens kommentar
Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet, men det tar längre tid. Bästa, säkraste grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.
Alternativ
Fler recept inom Grillat fläskkött
Liknande recept som Ugnslagad och grillad fläskfilé
-
Competition Pork Butt, grillad fläskkarré på tävlingsproffsets vis
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade tjocka revbensspjäll på klotgrill
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade tunna revbensspjäll
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad pluma
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida
Tid: 10 min (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan x1
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad marinerad flintastek
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan