Äppelkaka LCHF

Äppelkaka LCHF

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Mandelmjöl

3.0 

dl

Stevia Sweet }

7.5 

gram

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Vispgrädde

0.5 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Vaniljpulver bourbon

1.0 

tsk

Ägg

4.0 

styck

Äpple Granny Smith

4.0 

styck

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Kanel mald

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 279

Kcal / portion: 275

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 25%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 99 gram)

Ingredienser

Visa:

Mandelmjöl 3.0 dl 27%

Stevia Sweet } 7.5 gram 1%

Smör normalsaltat 125.0 gram 33%

Vispgrädde 0.5 dl 7%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Vaniljpulver bourbon 1.0 tsk 0%

Ägg 4.0 styck 9%

Äpple Granny Smith 4.0 styck 8%

Smör normalsaltat 50.0 gram 13%

Kanel mald 2.0 msk 1%

Tillagning

  1. Sätt varmluftugnen på 180 g eller 200 g vanlig ugn.
  2. Smörj en springform. (Jag har en på 22 cm)
  3. Vispa ägg och sockerersättning luftigt och vitt, smält smöret.
  4. Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
  6. Skala och kärna ur äpplena och klyfta. Stek i smör några minuter.
  7. Pudra över kanel och låt allt småputtra någon halv minut.
  8. Fördela äpplena över smeten och tryck ner dem lite.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.
  10. Servera med vaniljgrädde (vispad grädde smaksatt med vaniljpulver och ev. lite sötning)

Kockens kommentar

Ett hälsosammare val när man vill och kan unna sig något gott.

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Äppelkaka LCHF