Engelsk krydd- och fruktkaka

Foto: Kungsörnen ¤

Engelsk krydd- och fruktkaka

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 15

Torkad frukt

450.0 

gram

Vatten

2.0 

dl

Farinsocker

2.0 

dl

Kanelstång

2.0 

styck

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Kärnvetemjöl

2.5 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Salt

1.0 

krm

Muskot mald

1.0 

krm

Ingefära mald

1.0 

tsk

Kryddnejlika mald

0.5 

tsk

Sockerkaksform >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 240

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3599 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 11%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 8%

(Tillagad portion: 76 gram)

Ingredienser

Visa:

Torkad frukt 450.0 gram 37%

Vatten 2.0 dl 0%

Farinsocker 2.0 dl 16%

Kanelstång 2.0 styck Äts ej

Smör normalsaltat 125.0 gram 25%

Ägg 3.0 styck 5%

Kärnvetemjöl 2.5 dl 15%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Salt 1.0 krm 0%

Muskot mald 1.0 krm 0%

Ingefära mald 1.0 tsk 0%

Kryddnejlika mald 0.5 tsk 0%

Sockerkaksform > Äts ej

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Skapat av: Kungsörnen

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en kransform.
  2. Skär frukt i grova bitar. Lägg i en kastrull med vatten, farinsocker, kanelstänger och smör. Låt det sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör då och då.
  3. Låt svalna. Tag upp kanelstängerna. Häll blandningen i en skål. Vispa i äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem i skålen. Blanda om försiktigt. Häll i formen.
  5. Grädda i cirka 1 timme tills kakan känns torr med sticka.

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Engelsk krydd- och fruktkaka