Gratinerade köttfärsplättar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratinerade köttfärsplättar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

6.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Smör till stekning

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Köttfärs, helst nötfärs

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Taco spicemix

0.5 

förp.

Krossade tomater

1.0 

burk

Riven ost

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2762 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 431 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 5%

Mjölk 6.0 dl 13%

Vetemjöl 4.0 dl 31%

Salt 1.0 tsk 0%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

 

Fyllning:

Köttfärs, helst nötfärs 400.0 gram 26%

Gul lök 1.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%

Taco spicemix 0.5 förp. 1%

Krossade tomater 1.0 burk 3%

Riven ost 2.0 dl 11%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > %

Tillagning (40 min )

  1. Plättar: Knäck ägg i en bunke. Slå på en tredjedel av mjölken. Sedan mjölet. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken och salt.
  2. Stek plättar på medelhög värme.
  3. Fyllning: Skala och hacka lök. Stek köttfärs i en panna med olja. Tillsätt löken. Stek i cirka 5 minuter till.
  4. Slå på tacokryddor och tomater. Koka i cirka 15 minuter.
  5. Gratinera: Varva på en plåt plättar med köttfärsröra. Avsluta med ost. Hit kan man förbereda.
  6. Sätt ugnen på 220°C.
  7. Sätt in ”plättornen”. Låt det bli varmt så att osten blir lite gratinerad.

Kockens kommentar

Matigare plättar på annorlunda vis. 

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Gratinerade köttfärsplättar